Antibiotika - alternativer til (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Antibiotika – alternativer til

Af Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Ved betændelse / infektion er det altid vigtigt at forsøge at finde årsagen, der blandt andet kan være nedsat naturlig modstandskraft – dårligt immunforsvar.

Her spiller tarmbakteriefloraen en stor rolle, og især hvis man har fået penicillin eller andre antibiotika, er tarmbakteriefloraen blevet skadet og ændret, hvilket nedsætter immunforsvaret. Man kan her med fordel bruge Vita Biosa, der er effektive mikroorganismer, som dels udrydder skadelige bakterier og svampe (fx candida) og dels danner masser af gode antioxidanter (Se link nederst på siden til biosa-information.dk). Vil man ikke have dette, kan man bruge kapsler med sunde mælkesyrebakterier.

Det er også vigtigt at have et godt kredsløb de steder, hvor infektionen sider. Ellers kan det naturlige immunforsvar og de bakteriedræbende midler ikke komme til. Til at styrke både kredsløbet og tilføre ekstra antioxidanter kan det tibetanske urtepræparat Padma 28 anbefales. Det har en god og dokumenteret effekt på kredsløbet. 

Både hvidløg og hyperikum – prikbladet perikon – har antibakteriel virksomhed overfor gule stafylokokker og visse antibiotikaresistente bakterier, blandt andre MRSA (methicillin-resistant Stahylococu aureus), så det kunne være en idé at bruge tilskud af disse naturlige midler. Hvidløgstabletter som fx Kwai, Garcin eller Kyolic i fuld dosis er en god måde at få hvidløg på.

Ekstrakt af olivenblade har også antibakteriel virkning. Det kan købes som fx OliVie eller Olivir.

Urte-Pensil indeholder askeblade, Echinacea, bukkehornsfrø, propolis, brudurt og tormentilrod. Tilsammen har de en god virkning ved betændelsestilstande og kan bruges i stedet for penicillin ved lettere infektioner. Ved kraftige infektioner bør man snakke med sin læge først, da visse infektioner kan være så farlige, at egentlige antibiotika kan være nødvendige. En fuldt udviklet rosen ville jeg for eksempel ikke lade være med at behandle med penicillin. Det samme gælder for visse typer halsbetændelse, hvor lægen kan pode fra halsen i konsultationen og afklare, om der er tale om farlige bakterier.

Oregano har ligeledes en antibakteriel effekt. Man kan fx købe det som Andante. 

Grapefrugtkernekstrakt i form af fx Bio-Citricidal, 3-15 dråber 3 gange dagligt er også desinficerende.

Urteblandingen Urte-Pensil kan være et meget effektivt middel mod alle former for betændelsestilstande, selv mangeårige og hårdnakkede infektioner. Det består af askeblade (Folia fraxini), echinacea (augustifolia og purpurea), bukkehornsfrø (Smen foeni graeci), propolis, brudurt (Herba herniaria og tormentilrod (Rhiz. tormentillae). Doses er 4 tabletter eller 2 kapsler 1-4 gange dagligt. Kan fordobles. Fås også som te eller pulver og kan bruges udvendigt mod betændte sår.

Drejer det sig om halsen, er produkter med Propolis i reglen meget effektive. Propolis er det, som bierne beskytter deres bistader mod bakterier med. Propolis kan fås som dråber eller tabletter hos Matas eller i helsekostbutikker.

Grøn te indeholder ligeledes betændelsesbekæmpende stoffer.

Lokalt (på huden) er Tea Tree Olie meget fint til at bekæmpe betændelse med.

Kolloidt sølv er et naturligt antibiotikum, som er totalt uden bivirkninger. Det skal være i ion-form. Sølv-ionerne optages i mikroorganismerne og ødelægger deres kemiske processer, så de dræbes. Samtidig medfører den måde, sølv-ionerne virker på, at mikroorganismerne ikke kan mutere eller blive resistente. Sølv i ion-form er uden bivirkninger af nogen art, så man kan ikke blive forgiftet. Det ophobes heller ikke i kroppen. Sølv er godkendt til brug i mad.

Kolloidt, også kaldet ioniseret sølv angriber kun de skadelige bakterier, men påvirker ikke de gavnlige bakterier i vores tarmkanal, da det opsuges i maven og den øverste del af tyndtarmen. Den bedste måde at tage kolloidt sølv på er at tage en teskefuld kolloidt sølv 3-4 gange dagligt og holde det i munden nogle minutter. Man kan derefter gurgle med det og synke det. Det medfører en hurtig optagelse i blodet og er blandt andet med til at modvirke betændelse i tandkødet (paradentose). Man kan også spraye kolloidt sølv i halsen.

Der findes nu også opløsninger med nano-sølvpartikler, som ved hjælp af en særlig teknik er forsynet med ekstra iltatomer, der er covalent bundne til sølvet og blandt andet støtter immuncellernes angreb på bakterier og virus (oxidativt ”burst” uden at oxidere vævene). Produktet hedder Bionaid (Se link til bionaid.dk nederst på siden). Der er rapporter om brugere, hvor svære smerter er forsvundet på få dage. Smerter skyldes oftest inflammation (Læs mere om inflammation på dsgnet.dk, link nederst på denne side). 

I Frankrig har man opdaget, at en grøn form for ler (french green clay, Montmorillon ler) fra gammel vulkansk aske i bjergene i det centrale Frankrig, kan slå 99 procent af kolonier af resistente bakterier ihjel på 24 timer. Kontrol prøver af MRSA voksede 45 gange i den samme periode. 
Det franske grønne ler består for det meste af mineraler ved navn smectite og illite og markedsføres med navnet Agricur. Dr. Lynda Williams og Dr. Shelley Haydel fra Arizona State University har præsenteret deres studier af Agricur og andre typer ler på The Geological Society of America’s årlige møde i Denver, 28 oktober 2007.

Carsten Vagn-Hansen, Læge, sundhedskonsulent, 25-02-2009
Publiceret alternativ.info 26-05-2009


Relaterede Artikler: 
Propolis kan lindre forkølelsessår i løbet af få timer 
   af Alister Bredee, helse-forfatter og terapeut
Smerter - naturlig smertebehandling 
   af læge og sundhedskonsulent Carsten Vagn-Hansen
Teknologi brugt i rummet kan redde livet på Jorden  
   af Claus Nicolae Nielsen
  
Se også:

Honning, et muligt alternativ til antibiotika (nyhed, 2014)
Kakao, Gudernes mad, overgår penicillin (nyhed, 2007)
  
Eksterne links: 
www.bionaid.dk 
www.biosa-information.dk 
www.bionaid.org
 
www.dsgnet.dk 

Interessante links: 
MRSA og andre ‘dræberbakterier’ - skal vi nu være bange? (Videnskab.dk 07-03-2014)
En blanding af mediernes sensationsjagt, centralisering af offentlige forsknings- og kontrolinstitutioner samt nedprioritering af den klassiske mikrobiologi betyder, at vi bombarderes med skræmmehistorier om ‘dræberbakterier’ - uden fokus på praktiske løsninger.

Store opdagelser: Mirakelmidlet penicillin (Videnskab.dk 06-04-2014)
Da penicillin i 1944 kunne fremstilles industrielt, blev det straks kaldt et 'eventyr' og et 'mirakelmiddel' i både danske og udenlandske aviser. Der var rigtignok også behov for de store overskrifter, når borgerne skulle informeres om dette nye vidunderstof, som stammede fra mugsvampe.

Kan bakterier blive syge? (Videnskab.dk 27-02-2014)
Det er ikke kun mennesker, der kan få en virusinfektion, det kan bakterier også. Når bakterierne bliver inficeret med en virus, vil de i løbet af kort tid begynde at lave virus-dele selv, og når bakterien er fyldt godt op med virusdele, revner den. I Rusland bruger man virus mod bakterier på samme måde, som vi bruger antibiotika.

Tyg tyggegummi og undgå øresmerter (DR-online 28-01-2013)
Mellemørebetændelse er en af de hyppigste årsager til, at børn får antibiotika. Men tygger de xylitol tyggegummi fem gange dagligt, så mindsker det risikoen for, at de får mellemørebetændelse.

Afløseren for antibiotika kan blive dansk (DR-online 22-07-2012)
Nye kunstigt fremstillede stoffer kan blive afløseren for antibiotika, som i op mod 70 år har været det allervigtigste våben i lægernes kamp mod bakterieinfektioner hos mennesker.

Antibiotika skal ikke være en menneskeret (Videnskab.dk 19-07-2012)
Vi skal væk fra idéen om, at behandling med antibiotika er en menneskeret, når man er syg. Især et højt forbrug mod selv den mindste infektion, truer nu antibiotikaens effektivitet over hele verden.

Resistente bakterier skal bekæmpes i børnehaven (Videnskab.dk 14-03-2012)
Det stigende problem med multiresistente bakterier skal bekæmpes de steder, hvor der er det største forbrug af antibiotika, og hvor langtidseffekter er størst.

Avocado skal bekæmpe multiresistente bakterier (Videnskab.dk 21-02-2012)
Dansk forsker har fundet stoffer i avocadoplanter, der kan bekæmpe multiresistente bakterier. Stoffet skal supplere traditionel antibiotika.

Sådan kommer vi af med de multiresistente bakterier
(Videnskab.dk 30-11-2011)
Ved at ændre brug af antibiotika kan vi sikre lægemidler til at redde millioner af mennesker, der hvert år rammes af bakterieinfektioner.


Home > Artikler > Antibiotika – alternativer til
29-11-2021



Carsten
Vagn-Hansen

– kendt som "radiodoktoren" – er læge og sundhedskonsulent og modtog Obbekjærs 25-års Jubilæumspris 1999, for i særlig grad at have medvirket til at udbrede kendskabet til naturmedicin.

Carsten Vagn-Hansen har skrevet bogen "Spørg om sundhed".
DISCLAIMER!

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at jeg ikke er ansat eller på anden måde økonomisk involveret i nogen form for helsekost-, medicinske eller naturmedicinske virksomheder.

Carsten Vagn-Hansen 
Artikler af
Carsten Vagn-Hansen:
Alzheimers demens
Angstanfald
Antibiotika – alternativer til
Candidasvampe
DAMP - ADHD - ADD
Demens – når åndsevnerne svigter
Eksem
Er mælken sund, og er det sundt at drikke mælk?
For højt blodtryk - hypertension
For lavt blodtryk
Genoptræning af hjernen
Gigtlidelser
Hvem var Jesus?
Influenza
Irritabel tyktarm - Nervøs tyktarm
Høfeber
KOL – kronisk astmatisk bronkitis – rygerlunger
Kolesterol
Kondylomer - kønsvorter - HPV
Mad, medicin og kosttilskud
OCD - Tvangstanker og tvangshandlinger
Psoriasis
Sclerose, dissemineret sclerose, MS
Sjøgrens syndrom
Skizofreni og naturlig behandling
Smerter - naturlig smertebehandling
Tilbagevendende depression
Tobaksafvænning og abstinenser
Tuberkulose
Type 2 diabetes og naturen
Vitaminlovene
Økologisk lægekunst

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.