Vitamin vrag? (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Vitamin vrag ?

Redaktørens leder-klumme - maj 2001

De seneste uger har jeg kigget langt efter alle disse "vitamin vrag", som man efter EU's opfattelse må forvente at møde rundt omkring på veje og stræder, hvor de i smug indtager stærke vitaminer eller bæller et eller andet kosttilskud i sig. Forventeligt må de vel være at finde blandt alkoholikere, kæde-rygere og andre afhængige - men nej, jeg har ikke set dem.

Det er vel fordi de er på afvænning på en eller anden klinik?

Der findes klinikker og hospitals afdelinger for snart sagt enhver form for misbrug - alkohol, spisevægring, narkotika, overvægt - men min søgen efter vitamin- og kosttilskuds afvænning gav desværre ikke noget resultat.

Så må de åbenbart gemme sig hjemme og gennemgå en eller anden kur, for at komme deres uhyrlige misbrug til livs - og det må der da kunne findes vejledning eller pjecer for?

Rygestop, afhængighed af alkohol, overvægt, slankekure osv. - masser af information på apoteker og posthuse - men desværre ikke noget om vitamin overforbrug.

Dette så tilsyneladende farlige stof (vitaminer og kosttilskud), må der så kunne findes en masse dokumenteret statistisk materiale om, hvoraf det tydeligt fremgår, at misbrugerne åbenbart allerede har forladt denne tilværelse?

Igen et nej - der er tilsyneladende ikke registreret noget som batter i statistikkerne.

Hvorfor er det så, så farligt, at EU vil gøre det nærmest receptpligtigt - mens man frit og legalt kan drikke sig ihjel, ryge sig ihjel eller snart, hvor som helst købe sig en lovlig, dødelig overdosis af et eller andet smertestillende medikament?


Læs også artiklen: 
Vitaminlovene
af Carsten Vagn-Hansen (læge og sundhedskonsulent)


Home > Redaktørens klumme > Maj 2001
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.