Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

8 sukkerstoffer, 
en ny gruppe essentielle næringsstoffer

Skrevet af redaktionen

Hvad er den vigtigste ernæringskilde til vedligeholdelse af et godt helbred? 
Den der mangler naturligvis…

Den nyeste forskning har fundet ud af at der ved mange degenerative tilstande, er der enten en fejlkommunikation eller en decideret kommunikations mangel mellem kroppens celler. Denne forskning omkring cellekommunikationens proces og hvor vigtig den er for vores helbred, har vundet de sidste 4 ud af 8 Nobelpriser i Medicin (1994, 1999, 2000 og 2001). 

Nobelprisen i Medicin i 1999 blev tildelt lægen og molekylærcelle biologen Günter Blobel for hans forsknings arbejde, omkring videnskabelig medicin i det nye område glycobiologi. 

Klik for at lytte
(RealAudio - forudsætter RealPlayer er installeret, red.) eller læse om hans arbejde på Laboratoriet for Celle Biologi, Rockefeller Universitet, New York. Klik her for at læse artiklen fra Nobel e-museum.

Nogle eksempler på fejlkommunikation mellem vores celler:

Ved følgende sygdomme angriber vores immunforsvar vores egne celler: 

 • Multiple sklerose: Her angribes nervebanerne. 
 • Sukkersyge (type 1): Her angribes bugspytkirtlens insulinproducerende celler. 
 • Kronisk ledegigt: Her angribes ledbrusken i leddene. 
 • Crohns sygdom: Her angribes fordøjelseskanalen 
 • Lupus: Her angribes, lever og hud. 

Andre eksempler der skyldes fejlkommunikation mellem celler:

 • Astma og allergier: Her tager immunceller ofte fejl af f.eks. pollen og starter en reaktion. 
 • Kræft: Her aktiveres immunceller ikke ved tilstedeværende kræftceller.

Forskerne er så kommet frem til, at årsagen til dette cellekommunikationsproblem, skyldes, at vi mangler nogle vigtige naturlige sukkersstoffer. Indtil for 10 år siden troede man, at sukker kun blev brugt til energi. Forskere har igennem historien troet at glyco-proteiner dannes af glucose fra normal daglig ernæring, selv om dette aldrig er blevet bekræftet. Indtil for nylig har ny technologi bevist at denne teori var forkert. Man har nu opdaget, at 8 sukkerarter er uundværlige for, hvordan vores celler: Kommunikerer, renser ud, fornyer sig, reparerer og forsvarer mod angreb.

I dag kender vi over 200 forskellige sukkerstoffer, 8 af disse har forskerne nu identificeret som en ny gruppe essentielle (livsvigtige) næringsstoffer. Pga.. industrialisering findes kun 2-3 ud af disse 8 i vores mad i større mængder. Det skyldes, at nogle af disse sukkerstoffer dannes i frugt og grønt under modningen ved ægte sollys. Problemet er så, at de ofte høstes før modningen, så sukkerstofferne ikke når at blive dannet. 

I dag kender vi 3 grupper essentielle næringsstoffer:

 1. Vitaminer & mineraler
 2. De essentielle fedtsyrer
 3. De essentielle aminosyrer

Disse 8 sukkerarter (den 4. gruppe) har fået fælles betegnelsen "glyco-ernæring" som meget vel kan være den største opdagelse indenfor ernæring nogensinde. 
MIT - Massachusets Institute of Technology som er et af de førende forsknings institutter i verden og udgiver det videnskabeligt anerkendte Magasin "Technology Review", udtaler at glyco-biologi er blandt de 10 teknologier, der vil forandre verden. (Se links nederst) 

 
Hvad er glyco-ernæring

Det er 8 sukkerstoffer, der virker som byggesten i kombination med f.eks. proteiner og/eller fedt. De danner tilsammen de større molekyler, såkaldte glycoformer. F.eks. er glycoproteiner sammensat af disse sukkerstoffer og proteiner og glycolipider er sammensat af sukker og fedt. Disse glycoformer føres enten rundt mellem celleorganellerne eller transporteres ud fra cellen, så de dækker cellernes membranoverflader. Disse blev tidligere kaldt fimrehår og deres funktion er gennem længere tid blevet undervurderet. Disse fimrehår får celler til at hænge sammen, så celle til celle kommunikation opnås. 

Ved dannelsen af glycoprotein molekyler har glycoernæring en utrolig vigtig funktion, da den sørger for at de rigtige kombinationer kan dannes. Glycoproteiner findes i større omfang i blodet end på cellemembranerne. Disse kemiske strukturer/sammensætninger transporter stabile og tydelige celle signaler. Hvis man sammenligner signal kapaciteten mellem enzymer og monosakkariderne, ser man tydelig vigtigheden af monosakkariderne.

 • 2 identiske aminosyrer kan danne - 1 biokemisk besked –
 • 2 identiske monosakkarider kan danne - 11 biokemiske beskeder. 
    
 • 4 forskellige aminosyrer kan danne - 24 biokemiske beskeder –
 • 4 forskellige monosakkarider kan danne - 35560 biokemiske beskeder.

I dag ved man at kroppen fortrækker at optage disse sukkerstoffer fra kosten, end selv at danne dem, da det kræver mindre tid og energi. Dannelsen af disse stoffer er en meget krævende proces, det kræver 15 enzym konverteringer. Diverse faktorer som bl.a. : Dårlig ernæring, manglende motion, stress, forurening og giftstoffer i kroppen, kan bryde konverteringsprocessen så den skal starte forfra. 

Der bliver i dag forsket over 20.000 studier årligt om glycoformer. Dagligt udgives over 50 af disse internationalt . Forskere og større farmaceutiske selskaber har allerede indset vigtigheden af denne nye opdagelse. Siden gammel tid har naturlæger kendt disse naturlige sukkerarters virkning til bl.a. at styrke immunforsvaret. 


Diverse forskning 

Studier viser, at de 8 essentielle biologisk aktive sukkerarter sammen kan udrette utrolige resultater. Her er blot nogle af de få muligheder ved glyco-ernæring:

 1. Antallet af dræberceller og makrofager øges dramatisk. 
 2. T-celler aktiveres kun ved angreb eller ved tilstedeværelse af antigen. 
 3. Antallet af celledød nedsættes ved kronisk træthedssyndrom. 
 4. Svækkede personer får øget modstanden overfor sygdomme. 
 5. Har en virkning som antioxidanter, der bekæmper de frie radikaler. 
 6. Beskytter kroppen mod giftstoffer og forurening. 
 7. Forsinker ældningsprocessen. 
 8. Dæmper inflammationen i sygdomme som rheumatoid arthritis (kronisk ledegigt) 
 9. Hjælper immunforsvaret med at genkende angribere vha. bedre cellekommunikation. 
 10. Gør det muligt for cellekomponenter at hænge sammen, så de rigtige reaktioner opnås 
 11. Knogletætheden forøges med 3-12%

I test efter test udført af ledende forsknings institutter omkring i verden, har glyco-ernæring vist at kunne sænke kolesterol og kropsfedt, forøge muskelmasse, accelerere sårheling, mindske allergi-, astmasymptomer og dæmpe autoimmune sygdomme som: Ledegigt, psoriasis og sukkersyge. Flere former for bakterieinfektioner såvel som øreinfektioner reagerer ofte mærkbart, ligesom mange virusinfektioner fra den almindelige forkølelse til influenza, herpes og HIV. Symptomer ved kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi og ”gulf-war-syndrome” dæmpes ofte ved indtagelse af glyco-ernæring. 

For kræftpatienter har disse sukkerstoffer lindret forgiftningen ved stråling og kemo, medens kræftbehandlingens virkning forøges. Dette resulterer i længere overlevelse og bedre livskvalitet. Man har set gode resultater ved migræne/hovedpine, depression, vægttab, dampbørn, led- og rygproblemer, høj blodtryk/hjerte problemer og multiple sklerose. Der er tilfælde hvor symptomerne ved b.la. Autisme, cystisk fibrose, Down's syndrom (mongolisme) og Parkinson's ...m.m. er blevet dæmpet.

Forskning fra Florida universitet viser, at når niveauet af disse 8 sukkerarter er lavt, kan kræftsygdomme forekomme.

Den nyeste forskning viser at niveauet af L-fucose (et af de 8 sukre) er lavt hos mennesker med kronisk ledegigt (rheumatoid arthritis). 

Glyco-ernæring kan forøge dræbercelleaktiviteten med 50% hos sunde mennesker og op til 400% hos mennesker med nedsat immunforsvar.

En af grundene til at spædbørn, der får modermælk, er beskyttet fra mange forskellige infektioner, er at modermælken indeholder en masse glyco-ernæring. 

Der er ingen tvivl om, at hvis der er problemer med vores cellekommunikation, vil vores krop ikke kunne fungere optimalt. Mange af de mennesker, der har taget et tilskud med de 8 sukkerstoffer sammen, har oplevet sensationelle resultater. Glyco-ernæring helbreder ingen sygdomme, men giver blot de byggesten, som kroppen mangler til selv at rydde op. 

Flere læger er overbevist om, at alle bør tage glyco-ernæring. Mange af dem rejser nu rundt for at informere om denne store veldokumenteret nyhed. I den internationale lægekonference i New York, fortalte man om denne nye opdagelse og dens epokegørende betydning. Man kan sameligne denne nye opdagelse med dengang, man opdagede vitaminerne. Men denne nye gruppe essentielle (livsvigtige) næringsstoffer har vist sig at være langt vigtigere, da den ikke længere findes i vores mad. At vi går og mangler disse sukkerstoffer kunne højst sandsynligt være roden til den stigende sygdom, man ser i dag. Indtil videre har man ikke set lignende resultater, med nogen af de andre essentielle grupper. Den videnskabelige dokumentation taler for sig selv (se nederst).


Glyco-ernæring finder man i dag i bl.a.: 

Diverse svampe (reishi, cordyceps/Cs-4), brun ris, rødvin, frugt og grønt, som er modnet, inden de er blevet høstet, Aloe Vera, nogle alger, diverse urter som curcumin og echinacea. I USA har man lavet udtræk af nogle af disse kilder, som kan tages som tilskud, men det kan endnu ikke købes i Danmark. De kan dog bestilles fra England.

Publiceret alternativinfo: 07-10-2003


Dokumentation og links:

Glyco-ernæring er veldokumenteret i blandt andet anerkendte læge og videnskabelige fagbøger - klik på de diverse links for at læse:

HarpersBiochemistry 

The Physician´s Desk Reference 

Acta Anatomica 161/1-April 1998 

Science Magasin, 23.03.2001 

Science News Magazine 

Scientific American, 22.01.2002 

Scientific American, Juli 2002 

Physicians Management 

Advance for Managers of Respiratory Care 

Autism Today 

M.D. News, Juni 2002 

Technology Review

Las Vegas Review Journal: 
Læs hvad medierne skriver om hvordan glyco-ernæring har hjulpet Greg Letourneau der var opgivet af 10 læger ved et tilfælde af streptokok toksisk chock syndrom. Klik her for at læse

Links relateret til glyco-ernæring:
Læs hvad den videnskabelige forskning skriver om glyco-ernæring: Klik for at læse

Læs om videnskaben og artikler der er udgivet om glyco-ernæring og glycobiologi, denne site linker til bl.a. Med Line: www.glycoscience.com 

Mere information findes på: www.glycoinformation.com 

Litteratur: 
Sugars That Heal
The New Healing Science of glyconutrients, Dr. Emil I. Mondoa

The Missing Link
The Facts About Glyconutrients, Dr. Moore, Neecie (Out of print)

Miracle Sugars
The new class of missing nutrients, Rita M H. Elkins 

Glycosciences
Status and Perspectives, Hans-Joachim Gabius, Sigrun Gabius 


Relaterende artikler:
Kondylomer - kønsvorter - HPV 
af Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Interessante links: 
Tyg tyggegummi og undgå øresmerter (DR-online 28-01-2013)
Mellemørebetændelse er en af de hyppigste årsager til, at børn får antibiotika. Men tygger de xylitol tyggegummi fem gange dagligt, så mindsker det risikoen for, at de får mellemørebetændelse.

Home > Artikler > 8 sukkerstoffer, en ny gruppe essentielle næringsstoffer
12-12-2021

Annonce

 

Følg os pĂĄ Facebook 

Home   |   Nyheder  |   Artikler   |   Guider   |   Leksikon
Information om alternativinfo    |   Sideoversigt   |   Tilbage
www.alternativ.info   |   E-mail til redaktionen   |   Design   &  Webmaster :  © 1999-2021,  PMP Group.   ISSN: 1901-7022
Dette website tilhører PMP Group Asia Co. Ltd., Suratthani 84330, Thailand.
Indholdet på dette website er alene vejledende og må ikke erstatte fagkyndig rådgivning eller lægelig behandling af sygdom.
alternativinfo er alene en uafhængig informations portal, der hverken markedsfører eller sælger de omtalte produkter eller behandlinger, hvorfor alternativinfo IKKE under nogen form anbefaler et bestemt produkt eller en bestemt behandling. Medtagne oplysninger om naturlægemidler, kosttilskud og vitaminpræparater samt naturlig hudpleje og kosmetik er repræsentativt, redaktionelt udvalgt og de er derfor ikke en annoncering af et bestemt produkt.
PĂĄ sitet kan forekomme information, hvorom der IKKE forefindes videnskabelig dokumentation.
Modtagne indlæg og oplysninger videregives uden ansvar og udtrykker ikke nødvendigvis redaktionens holdning.
Alternativinfo er uden ansvar for indhold pĂĄ link-forbundne sider.
Cookie samtykke: Ved fortsat brug af sitet, accepteres følgende cookie-betingelser. Alternativinfo indsamler ingen personlige oplysninger, men vore web-servere sender automatisk session-HTTP-cookies, også kaldt "nødvendige cookies". Tredjepart-cookies forekommer fra Adservice delingskanpper og Google annoncer. Endvidere fra den sociale delings tjenester AddThis samt Google til optimering af søge-funktioner. Alternativinfo fungerer, selv om din browser blokkerer for cookies, men visse service-applikationer vil muligvis ikke starte Læs mere om cookies her.
Copyright © :  Index, artikler, fotos, grafik, layout og mediaklip tilhører respektive ejere og mĂĄ ikke reproduceres uden tilladelse.
Det er tilladt, at udprinte websider i sin helhed til alene undervisning og privat brug.
Dette mĂĄ du: Linke til alle sider pĂĄ alternativinfo, evt. med et kort referat eller omtale af siden du linker til.
Dette mĂĄ du IKKE: Gengive indhold fra sitet (websider, artikler, grafik, videoklip), hverken som uddrag eller i sin helhed.