Hjælp til våbenkøb (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Hjælp til våbenkøb !

Redaktørens leder-klumme - januar 2000

I 1970'er arbejdede jeg med flyplanlægning i et stort dansk charter-selskab, der bl.a. udførte en lang række nødhjælps flyvninger. Nogle af disse var mad til ofrene efter oversvømmelsen i Bangladesh.

Da piloterne fra andet fly kom tilbage fortalte de, at nødhjælps sendingen fra det første stadig stod i lufthavnen - det samme gentog sig efter tredje flyvning. Hvorfor?

Det viste sig, at man leverede mad der indeholdt svinekød til et muslimsk land!

Jeg bemærkede adskillige andre tilfælde af nødhjælpsflyvninger, hvor hjælpen aldrig kom frem, f.eks. grundet lokale politiske årsager, eller mad der blev solgt af en korrupt regering for at skaffe penge til våben - som det var tilfældet i Somalia.

I dag burde det da være bedre end i 70'erne - men medierne omtaler fortsat problemer med forkert produktvalg, korruption, for dyr administration og extremt højt lønnede hjælpearbejdere.

Mange danskere yder gerne et bidrag til hjælpeorganisationer, desværre er det alt for ofte kun en mindre del af bidraget der virkelig når ud som brugbar hjælp. I nogle tilfælde bliver det endda vekslet af den lokale regering - så man i virkeligheden giver hjælp til våbenkøb.

Man bør se sig godt for, før man vælger at hjælpe!


Home > Redaktørens klumme > Januar 2000
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.