Sundhed på Business Class (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Sundhed på Business Class ?

Redaktørens leder-klumme - marts 2001

Her i Danmark har vi altid været stolte af vort gode og effektive sundhedssystem, hvor alle er lige og får en lige god behandling. Hvorfor er der så en stadigt stigende lyst til at vælge en bruger betalt løsning, hvor nogle udvalgte kommer forrest i køen og får en 1. klasses behandling, mens andre overlades til vort "gode og effektive sundhedssystem" ?

Når selv en fagforening, som man netop skulle mene var tilhænger af den offentlige og solidariske løsning, ønsker at tilbyde sine medlemmer en opgradering til Business Class - så må der være noget galt.

Det er tilsyneladende også et spørgsmål om hvor i landet man bor - nogle steder kan man få betalt en luxus-behandling i udlandet, mens man andre steder bliver man nærmest blot opgivet og sendt hjem med bemærkningen: "Nyd de få måneder du har tilbage at leve i".

Er man syg - endda meget syg - og får denne besked, så skal der mere end en stærk vilje til at kæmpe videre for egen regning - hvis man da i det hele taget har økonomi til det.

Hvor er den typisk danske, solidariske løsning blevet af ?

Måske er fejlen at man fortsat opdeler sundhedsvæsenet i Stat, Amt og Kommune - noget der de seneste år blot har ført til politisk kassetænkning.

Et godt alternativ kan være, at frigøre sundhedsvæsenet fra den politisk opdelte styring i Stat, Amt og Kommune og lade brugerne få mere indflydelse - det er jo dem, der i virkeligheden betaler for hele gildet via skatten. Det vil angiveligt også kunne føre til frit valg af behandlingsmetode og -sted, så man kan få lige netop den behandling, man selv tror mest på - uanset om den er "almindelig" eller "alternativ".

På den måde vil vi nok få et bedre Sundhedsvæsen for de samme penge !


Læs også artiklen: 
Sundhedsvæsenets fremtid er en blind vej af Claus Hancke (speciallæge)


Home > Redaktørens klumme > Marts 2001
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.