Dokumenteret virkning? (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Dokumenteret virkning ?

Redaktørens leder-klumme - august 2001

For øjeblikket fortæller medierne om den succesfulde bioteknologiske fremtid Danmark går i møde, med etableringen af en mængde nye virksomheder ved Hillerød indenfor medicinal industrien. Det vil give os en masse fordele. For eksempel vil danske patienter blive tilbudt at medvirke i kliniske forsøg for, at dokumentere virkningen af de mange nye lægemidler der vil blive udviklet.

Og det er jo fremragende at mulighederne bliver bedre og med flere behandlingstilbud til patienterne.

Men det er bemærkelsesværdigt, at der tales om "kliniske forsøg for at dokumentere virkningen" - for dermed siges jo, at der er tale om behandling, hvor virkningen endnu ikke er dokumenteret.

Er det ikke netop det argument man benytter mod behandling med "alternative metoder" indenfor det etablerede sundhedsvæsen?

Når man nu ligefrem kan se noget positivt i "kliniske forsøg for at dokumentere virkningen", så må det da være oplagt også at medtage kosttilskud og alternative behandlingsmetoder, så en mulig virkning af disse også kan efterprøves og eventuelt dokumenteres. I særdeleshed fordi disse stort set er bivirkningsfrie - til glæde for patienterne - og dermed forventeligt mindre omkostningskrævende for det offentlige sundhedsvæsen, som jo lider sådan under omkostningsbesparende foranstaltninger.

Uden hermed at skulle favorisere nogen frem for andre, kan for eksempel nævnes den danske forskning med ingefær, som jo angiveligt har hjulpet en lang række gigtpatienter til et bedre liv uden de mange komplikationer, som de "traditionelle" medikamenter mod gigtlidelser medfører. Bør vi ikke undersøge om Ingefærs virkning kan dokumenteres i Danmark ved anerkendte kliniske forsøg?

Det er på tide sundhedsvæsenet for øje på den "naturlige sundhed".


Læs også artiklerne: 
Mad, medicin og kosttilskud af Carsten Vagn Hansen (læge og sundhedskonsulent)
Gigt og rheumatisme af Erik Kirchheiner (forskningsleder og forfatter)

samt nyheden fra september/2000: 
Gennembrud for dansk kosttilskud mod gigt
.


Home > Redaktørens klumme > August 2001
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.