Dokumenteret effekt? (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Dokumenteret effekt ?

Redaktørens leder-klumme - marts 2002

Det er glædeligt at man nu ser positivt på at indføre naturlige helbredelsesmetoder som alternativ behandling og naturmedicin i det offentlige sundhedsvæsen. Det er på sin side også forståeligt at man ønsker en dokumenteret effekt, før man indfører disse metoder.

Spørgsmålet er så: Hvem skal betale for dokumentation, der jo kan være ganske kostbar, og hvem skal foretage dokumentationen?

Problemet med naturlige helbredelsesmetoder er, at disse normalt ikke kan patenteres, som det er tilfældet med de syntetiske medikamenter - og så er det svært at finde private investorer, der vil betale for denne kliniske dokumentation.

Men det er jo i virkeligheden os alle sammen, der som skatteydere betaler for medicinindustriens dokumentation af behandlingens effekt. Det gør vi jo gennem den merpris, som man forlanger for medikamenterne - og vi erfarer yderligere gennem medierne, at den blive endda udført indenfor det offentlige sundhedssystem.

Det vil faktisk sige, at man godt kan anvende behandlingsmetoder uden dokumenteret effekt?

Var det så ikke naturligt, at det offentlige sundhedsvæsen kom i gang med at undersøge om der er en dokumenteret effekt ved de forskellige naturmedicin præparater og alternative behandlingsmetoder - der kan jo være rigtig mange penge at spare, når man ikke længere skal betale en merpris til medicinalindustrien og endda kan undgå mange bivirkninger, som også er kostbare at behandle.


Home > Redaktørens klumme > Marts 2002
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.