alternativinfo: sund livsstil, naturmedicin og alternativ behandling  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

"Vi er alle lige 
- men nogen er mere lige end andre"

Redaktørens leder-klumme - september 2002

- dette udsagn var engang malet med stor bogstaver på en ladegavl. Oprindeligt stod der kun "Vi er alle lige" - resten var blevet tilføjet senere, da man opdagede at de smukke ord om hvordan alle skulle deles om goderne ikke holdt stik.

I virkeligheden stod der faktisk "Alle dyr er lige..." - for laden eksisterede kun i George Orwells roman om dyrene på farmen, der gjorde oprør mod menneskene på grund af den uretfærdige behandling de var udsat for. Nu skulle det være anderledes. Dyrene smed den ubehagelige landmand på porten og besluttede, fra nu af skulle de deles om alt og alle dyr havde de samme rettigheder - alle var lige. For at ingen nogen sinde skulle glemme dette, blev det malet med store bogstaver, højt oppe på ladens gavl.

Grisene, der havde udgjort lederne i oprøret, var nu lidt klogere end de andre dyr og snart udgjorde de en elite der tog sig særlige rettigheder. Efterhånden blev forskellen så åbenlys, at selv de dummere dyr som fårene indså, at noget måtte være gået galt. Men på ladens gavl stod jo skrevet hvordan det skulle være.

Og således samledes de andre dyr sig foran ladens gavl og stavede sig igennem det der stod skrevet - og til deres store overraskelse så de, at de måtte huske galt. For "nogen dyr var åbenbart mere lige end de andre".

Selv om Orwell's roman om dyrene på farmen efterhånden har 60 år på bagen, så påkalder den umiskendeligt sammenligning med vort Sundhedsvæsen. Engang gik vi danskere rundt og var så stolte over dette system, hvor alle - uanset hvem og hvor - fik en lige god behandling. Ja vi var så stolte, at når vi om sommeren drog på charterferie, kunne vi ikke lade være med at fortælle vidt og bredt om dette fantastiske system.

Dagens virkelighed er helt anderledes. Vi har sagt det tidligere (marts/april 2001) - der er for stor forskel på den handling man får tilbudt fra "Det Offentlige" afhængigt af hvor i landet man bor. Nogle steder kan man få betalt en luxus-behandling i udlandet, mens andre steder bliver man nærmest blot opgivet og sendt hjem med bemærkningen: "Nyd de få måneder du har tilbage at leve i".

Og vi sagde også, at et godt alternativ kan være, at frigøre sundhedsvæsenet fra den politisk opdelte styring i Stat, Amt og Kommune og lade brugerne få mere indflydelse...

Nu ser det endelig ud til, at der blandt politikerne er ved at blive vakt en forståelse for det den almindelige borger ønsker - et velfungerende Sundhedsvæsen, hvor vi alle kan få de samme gode tilbud om behandling.

Måtte vi dog snart alle "blive lige" for Sundhedsvæsenet.


Læs også artiklen: 
Sundhedsvæsenets fremtid er en blind vej af Claus Hancke (speciallæge)


Home > Redaktørens klumme > September 2002
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.