Etableret behandling blev alternativ (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Etableret behandling blev alternativ

Redaktørens leder-klumme - december 1999

Hvorfor kalder man alternative behandlingsmetoder for alternative?

Akupunktur for eksempel, har været kendt i årtusinder! Som regel forbinder vi akupunktur med gammel kinesisk viden, men forskerne blev meget forbavsede, da de for nogle år siden fandt "Ismanden" Ötzi - en italiener som blev overrasket af en efterårsstorm og sov ind i Alpernes kulde for 5300 år siden. Iskold og tør luft frysetørrede Ötzi og undersøgelser af hans velbevarede lig afslørede, at han led af gigt. På hans krop fandt man tatoveringer, der var en slags akupunkt vejviser - punkterne svarer nemlig til de kinesiske akupunkturpunkter for hans gigt-lidelse.

Akupunktur har således været en anerkendt og etableret behandlingsmetode i mere end 5000 år og stammer måske snarere fra Europa end Kina.

I Vestens industrielle og teknologiske tidsalder dukker nye alternative behandlingsmetoder op som modstykke til de gamle etablerede og blandt andet akupunkturen bliver glemt.

Først i de senere år bliver metoden "genopdaget" fra Østen - og nu bliver den i årtusinder anvendte akupunktur betragtet som "alternativ" til den industrielle og teknologiske tidsalders nu etablerede, men egentligt nye alternative behandlinger.

Dette er et eksempel på den alternative behandling, der bliver den etablerede - og den etablerede behandling, der bliver til den alternative.


Læs i øvrigt artiklen: 
Alternativitet og ord af forskningleder og forfatter Erik Kirchheiner.


Home > Redaktørens klumme > December 1999
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.