Er kunstige sødestoffer sunde... (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Er kunstige sødestoffer 
så sunde og uskadelige som vi tror ?

Redaktørens leder-klumme - marts 2000

Når gastronomer og TV-kokke belærer os om gastronomiske oplevelser hører vi igen og igen om "gode, rene og friske råvarer". Opskrifterne på de velsmagende retter er typisk baseret på nogle få ingredienser.

Når man så køber et færdig-tilberedt fødevareprodukt, må man ofte undre sig over den omfangsrige og til tider forvirrende liste af tilsætningsstoffer. Nogle er nødvendige for den lange holdbarhed, vi forventer, og nogle er uskadelige for os - andre bør man nok stille spørgsmål ved!

Visse tilsætningsstoffer betragter vi ligefrem som gode for vort helbred - for eksempel i forbindelse med "Light"-trenden.

Der var engang, det var almindeligt udbredt, at sukker var roden til vi "puffede ud" - senere er vi så blevet belært om - ikke mindst af professor Arne Astrup - at det er fedtindholdet, der er "skurken".

Der er selvfølgelig mennesker, der skal undgå sukker i fødevarerne - diabetikere - men forklarer de, det store forbrug af såkaldte "Light produkter", hvor sukker erstattes af kunstigt sødestof? - Eller er disse produkter ligefrem markedsført som "sunde" for vor slanke livsstil?

Spørgsmålet er, om kunstige sødestoffer - vi finder dem typisk i slik, børne-læskedrikke og sodavand - er så sunde og uskadelige, som vi tror?


Læs også artiklen: 
Aspartam


Home > Redaktørens klumme > Marts 2000
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.