Fagre ny verden (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Fagre ny verden !

Redaktørens leder-klumme - maj 2000

I årtierne efter den 2. verdenskrig tog de sejrende lande - den vestlige verden - en gigantisk teknologisk kvantespring, uden sidestykke i historien. Krigsmaskinen skulle omsættes til forbrug og produktionen derved holdes i gang.

Vi fik bl.a. nyskabelser som jetfly, radar og TV og lærte snart, at alt var muligt - blot midlerne var stede. Beviset herpå kom især da præsident Kennedy i 1961 spurgte: "Kan det lade sig gøre at sende et menneske til Månen?" Videnskabens svar, at det nok var tænkeligt om måske et halvt århundrede, var ikke tilfredsstillende for den unge, ambitiøse præsident. "Inden udgangen af dette årti vil en amerikaner sætte sin fod på Månen", proklamerede han. Så blev der åbnet for Uncle Sam's pengetank og det gav forskerne frit spil.

Igennem 60'ernes "fagre ny verden" kunne alt åbenbart lade sig gøre. Hulkort og magnetbånd, det ny EDB, holdt styr på vore informationer, robotteknik vandt indpas i produktionen, frostvarer gjorde husholdningen til en leg, penicillin og andre nyheder fra medicinalindustrien kunne give os piller mod stort set alle de skavanker, vi kunne forestille os. Ukrudtsmidler gjorde landbruget nemt og reducerede den fordums store arbejdsstyrke, alskens uønskede kryb og insekter blev let og smertefrit klaret med DDT. Energi, det var noget man pumpede op i uendelige strømme fra et hul i Mesopotamien - og vi fik så sandelig også mennesker sendt til Månen!

En helt ny kultur, skabt i frigørelsens salige lys, voksede frem.
h10_w20.gif (828 bytes)
Konsekvenserne for denne nye og frie livsstil tænkte man ikke så meget på, dengang i de problemfri 60'ere - men nu, blot nogle årtier senere, får vi tilsyneladende regningen!


Læs også artiklen: 
Løgnen bag P-pillen


Home > Redaktørens klumme > Maj 2000
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.