Løgnen bag P-pillen (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Løgnen bag P-pillen

Af HELLE JOAN HANSEN, NLP-terapeut

   

Siden 60´erne har teenager piger og kvinder fået recept på medicin, der laver om på hormonbalancen. Og selv om høje røster har prøvet at advare om faren ved at manipulere med vores hormonsystem - er de druknet i medicinalindustriens kampagne for at kontrollere naturen, som yderligere er blevet bakket op af mange af de praktiserende læger.

At kvinder ikke mere skulle tænke på uønsket graviditet og den frihed dette medførte, faldt i god jord i 60´ernes frihedssind. Hvad vi ikke tænkte på var, at vi fragav vores indre power og kontrollen over vores egen krop - i frihedens navn.

At tendensen nu er, at vi også har brug for "hormonal hjælp" fordi vi kommer i overgangsalderen, er yderligere en "mekanisering" af vore naturlige processer, som trods alt har fungeret perfekt i tusinde af år ! Hormoner er nogle magtfulde substanser som arbejder i meget fintfølende samklang med sind og krop. En kvindes psyke og følelsesmæssige tilstand er nært forbundet med hendes månedlige cyklus.

Udover at kontrollere vores sexuelle udvikling og funktion, hjælper hormonerne også til ved vækstkontrol, muskelopbygning, regulering af fordøjelsessystemet, blodsukkerniveauet, blodtrykket og vores væske balance. De to vigtigste hormoner i en kvindes krop er østrogen og progesterone, hvor progesterone er hormonet over alle hormoner idet at både østrogen og testosterone er lavet af det.

I stedet for at supplere eller duplikere naturens hormoner, laver P-Piller så megen ravage i naturens orden, at kvinder kommer ud for store ubalancer. Det viser sig, at når man får skrællet ind til kernen af dækhistorier og "risiko-fri kampagner" fra medicinalindustriens side, viser der sig et helt andet billede end det vi normalt hører om.

P-Piller kan forårsage op til 150 kemiske forandringer i en kvindes krop og myten om at det er en naturlig måde at korrigere hormonale ubalancer på samt at det er risiko frit, har ført til den store udbredelse P-Pillen har i dag. I virkeligheden er bivirkningerne mange og nogle farlige. Det har vist sig at P-Pille brugere har elleve gange større risiko for at få blodpropper. Foruden kvalme, opkastninger, depressioner, selvmordstendenser, øget vægt, migræne-agtige hovedpiner, forandringer i sexlysten, cancer og biokemisk stress har det vist sig at P-Piller med progesterone kan give højt blodtryk, blodsukker ubalancer og  maskuline effekter, så som uønsket hårvækst.

At kvinder i dag skal hjælpes gennem puberteten og hjælpes gennem overgangsalderen med kemiske stoffer, er nok den største fornærmelse mod kvindekønnet, hvor omlægning af diæt, vitaminer og mineraler, motion og afstressning kunne være den naturlige hjælp til en naturlig proces. Det er på tide at kvinder tager ansvar for deres egen krop og helbred og ikke lader sig vildlede af misinformerede læger og multinationale medicinalfirmaer.


Litteratur henvisning:

Dr. Ellen Grant;  The Bitter Pill.
Dr. Ellen Grant;  Sexual Chemistry.
Sherrill Sellman;  The Hormone Heresy: What Women MUST Know About Their Hormones.
John R. Lee, M.D. ; What Your Doctor May Not Tell You About Menopause.

Interessante links: 
29-03-2016 Jyllands-Posten: P-piller beskytter mod mere end graviditet
Den lille, svangerskabsforebyggende p-pille er ofte blevet hængt ud for at give kvinder blodpropper. Men faktisk har de også en klar fordel: De beskytter mod flere former for kræft. Det er blevet påvist i flere undersøgelser, at pillen nedsætter risikoen for at få kræft i livmoderen og æggestokkene, og har man taget pillerne i mere end fem år, lader det også til, at de beskytter mod tyktarmskræft.

11-02-2014 MetroXpress: 265.000 kvinder får de farligste p-piller
Sundhedsstyrelsen har advaret mod særligt farlige p-piller siden 2008. At læger især udskriver nyere p-piller fra 3. og 4. generation frem for ældre og sikrere piller fra 1. og 2. generation fra 1970’erne og 80’erne, betyder, at flere danske kvinder end nødvendigt får blodpropper.

16-05-2013 Videnskab.dk: P-piller fører til smertefuld orgasme
De nye p-piller med et lavt indhold af østrogen lader til at have en ubehagelig sideeffekt: Hver fjerde kvinde oplever smerter i forbindelse med orgasme.

06-05-2013 DR-online: Flere kvinder fravælger p-piller
På bare et år er antallet af kvinder, der bruger p-piller, faldet markant. Og det vækker bekymring hos de praktiserende læger og Sundhedsstyrelsen.

13-03-2013 DR-online: P-piller gør det lettere at blive gravid
Ny forskning viser, at kvinder, der tager p-piller over en årrække, ikke efterfølgende har sværere ved at blive gravid - snarere tværtimod.

27-12-2012 Videnskab.dk: Er det skadeligt at udsætte menstruationen med p-piller?
Unge piger og kvinder gnasker p-piller for at udsætte menstruationen. Men hvilke helbredsmæssige konsekvenser har det for kvinderne og deres underliv.

12-11-2012 Videnskab.dk: Nye p-piller fordobler risikoen for blodpropper
Et nyt dansk review har samlet flere års forskning i p-piller, og bekræfter, at de såkaldte fjerdegenerations-p-piller fordobler risikoen for blodpropper i forhold til andengenerations-p-piller.

12-10-2011 Videnskab.dk: P-piller påvirker partnervalg 
Kvinder på p-piller vælger mænd, der er rige og intelligente over mænd, de finder seksuelt tiltrækkende. Forklaringen findes i hormonerne, viser ny forskning.

Home > Artikler > Løgnen bag P-pillen
17-11-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.