Spiser du for meget salt (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Spiser du for meget salt – er salt godt eller skidt?

Af HELLE JOAN HANSEN, NLP-terapeut


På vores planet er over 70% af jordens overflade vand, men heraf er 98% saltvand. Du er ikke bare, hvad du spiser, du er også hvad du drikker. Dette er grunden til vand og salt er så vigtigt for dit helbred.
   

Er du en af dem der bruger rigtig meget salt på maden og hele tiden får bemærkninger fra dem du spiser med? De fleste har nemlig lært, at salt giver forhøjet blodtryk, som kædes sammen med hjertesygdomme og slagtilfælde. Men salt kan være sundt, så her er en lille hemmelighed: 

Det menneskelige legeme kan ikke overleve uden salt (natrium), hvilket er grunden til du får en saltopløsning i drop, når du er på hospitalet. Natrium er et vigtigt næringsstof, som din krop ikke kan fremstille på egen hånd, hvorfor det skal indtages.

Derfor er det vigtigt at bruge alt det salt man har lyst til, for kroppen ved selv når den mangler. Kroppen SKAL have salt og det bør derfor være en del af vores sunde spisevaner. 

Her er nogle fakta for alle saltaholics: 

De fleste mennesker spiser den forkerte slags salt. Den eneste måde at få alle fordelene ved salt, er at spise uraffineret, uforarbejdet havsalt, IKKE raffineret, forarbejdet bordsalt. 

Grunden til, at salt har fået sådan et dårligt ry, er fordi 99% af verdens saltforskning er blevet lavet på den kommercielle bordsalt, den eneste salt de fleste kender (hvilket er rigtig dårligt at spise). Noget af den bedste videnskabelige forskning vedr. uraffineret havsalts sunde egenskaber, er skrevet på fransk, tysk og portugisisk, og det er af en eller anden grund ikke kommet så meget videre ud i verden. 

Uraffineret havsalt har afstedkommet mirakler hos hundredvis af mennesker. Der er endda lavet en kur, der udelukkende indeholder vand og salt www.watercure.com som, hvor skørt det end lyder, kan kurere for højt blodtryk. I virkeligheden er det egentlig ikke mirakler der sker, men bare almindelig sund fornuft, der bakkes op af Dr. F. Batmaghelidj 's mange års forskning og undersøgelse af, hvorfor vand og salt kan holde os sunde og smertefri. 

Vand er grundlaget for alt liv og det gælder også din krop. Vores muskler består af 75% vand; blodet, der transporterer næringsstoffer består af 82% vand; vores lunger, der giver dig ilt består af 90% vand; vores hjerne, der er kontrolcentret for vores krop består af 76% vand, selv vores knogler består af 25% vand. På vores planet er over 70% af jordens overflade vand, men heraf er 98% saltvand. Du ER ikke bare, hvad du spiser, du er også hvad du drikker. Dette er grunden til vand og salt er så vigtigt for dit helbred.

Havsalt støtter afbalanceringen af dit blodsukkerniveau, hvilket er vitalt, hvis du ikke ønsker livsstilssygdomme så som diabetes og overvægt. Det er nødvendigt for absorptionen af fødevarernes partikler gennem fordøjelseskanalen, som kan bidrage til at forebygge muskelkramper, er nødvendig for at gøre knoglerne stærke, regulerer og normaliserer blodtrykket, øger energi niveauet, hjælper med at regulere stofskiftet, bidrager til at opretholde passende elektrolyt balance og støtter immunforsvaret. 

Hvilket salt skal vi så købe? 

Se kun efter uforarbejdet, uraffineret havsalt. Der findes f.eks. mærker som Celtisk Sea Salt og Himalaya Sea Salt (men som sagt uforarbejdede, uraffinerede mærker – men vær forsigtig, hvis ikke der står uforarbejdet & uraffineret, så antag at det ikke er det.) 

Åh, og selvfølgelig undgå raffineret hvidt bordsalt for enhver pris. Det er den slags salt, vi ønsker helt at undgå. Så næste gang nogen beder dig slappe lidt af med saltet, kan du måske fortælle dem om forskellen, så dine venner og familie også kan bliver sundere – på den super lette måde.

Publiceret alternativ.info: 18-03-2011


Kilder (bl.a.):
The Water Cure (engelsk) 

Se også:
-

Externe Links: 
Biography of Dr. F Batmanghelidj M.D. (engelsk) 

Andre interessante links: 
Har du fået salt nok i dag? (Jyllands-Posten 03-09-2014)
Forsker: De færreste spiser for meget salt (Videnskab.dk 09-04-2014)
For lidt salt kan også være usundt (Videnskab.dk 15-07-2013)
Skjult i færdigvarer: Så meget FOR meget salt får dit barn (DR-online 24-02-2012)
Sådan finder du det skjulte salt i dine fødevarer (DR-online 24-02-2012)
Nu kommer der mindre salt i din mad (DR-online 30-03-2012)

Foto:
© 2006: PMP Group Asia 

Home > Artikler > Spiser du for meget salt – er salt godt eller skidt?
17-11-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.