Farlige fødevarer, dyrevelfærd og træmmekalve (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Farlige fødevarer, 
dyrevelfærd og træmmekalve

Redaktørens leder-klumme - november 2000

Endnu en gang fyldes medierne med beretninger om farlige fødevarer - denne gang er det atter om den mulige fare fra Kogalskab samt om risikoen ved at spise kød fra dyr, hvis foder kan indeholde gensplejsede produkter.

Det er vel berettiget at mene, at fødevareprodukter fra et for industrielt landbrug, der fokuserer mere på høj effektivitet og lave omkostninger, er til gene for såvel vor egen velfærd, som en rimelig anstændighed over for de levende væsener, som vor animalske fødevarer trods alt kommer fra.

Vi kunne så alle vælge at blive vegetarer eller veganere. Det er selvfølgelig en mulighed og et spørgsmål om etisk holdning.

Det man i hvert fald kan gøre - ikke mindst til gavn for sig selv og en sund livsstil - er, at vælge animalske produkter, hvor dyrevelfærd og dermed også kvalitet er i højsædet. Umiddelbart vil man mene det koster mere, men ved at skære lidt ned på kødet og øge mængden af det grønne tilbehør og brød, får man for samme pris både en sundere kost og samtidig en større gastronomisk oplevelse.

Og man har det nok også bedre med sig selv ved bevidstheden om, at man undlader at sponsorere burhøns, træmmekalve og bundne søer.


Læs også artiklen: 
Lidt om Ayurveda


Home > Redaktørens klumme > November 2000
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.