Forebygge eller behandle (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Det er dyrt at forebygge, 
men det er endnu dyrere at behandle

Redaktørens leder-klumme - juni 2001

Det er dyrt at vedligeholde, men det er endnu dyrere at lade være !

Det passer jo godt til en anden "gammel" læresætning: "Man kan spare sig ihjel".

Omskrevet til sundhedssystemet kan man lystes til at sige: "Det er dyrt at forebygge, men det er endnu dyrere at behandle de efterfølgende symptomer".

Vi borgere får jo flere og flere symptomer og stiller stadigt større krav til behandling fra det offentlige sundhedssystem - en hel del af disse kunne vi givetvis undgå ved forebyggelse, da de skyldes vor livsstil og i særdeleshed vor kost.

Den ene undersøgelse efter den anden bekræfter nemlig forebyggelse af sygdom gennem valg af kost - senest endnu en stor undersøgelse om fiskeolier og effekten af, at hvis laks eller makrel indgår i vor gastronomiske valg, kan visse kræftformer forebygges. Den stigende tendens til overvægt eller direkte fedme med deraf følgende symptomer, er tilsyneladende også i  mange tilfælde  kostrelateret og kan derfor forebygges.

Når en ny undersøgelse bliver offentliggjort i medierne er der næsten ingen grænser for, hvad der nu skal gøres og laves store kampagner for. Fokus flyttes og vi har en tendens til hurtigt at glemme de gode råd fra den forrige kampagne, for nu at fylde os med alt det gode fra den ny.

I virkeligheden drejer det sig vel snarere om en generel fornuftig og naturlig  livsstil - for eksempel er der jo ikke synderlig forskel på den naturlige diæt og livsstil for en type-2 diabetes diagnose patient og det at leve sundt og godt i det hele taget.

Kost- og livsstil er altså noget vi kan forebygge med. Måske vi skal sætte det på skoleskemaet - en generel "god opdragelse" er bedre end korte kampagner.


Læs også artiklerne: 
Fiskeolie - medicin eller kosttilskud af Pekka Helin (overlæge)
Type 2 diabetes og naturen af Carsten Vagn-Hansen (læge og sundhedskonsulent)


Home > Redaktørens klumme > Juni 2001
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.