Løg er en mirakelkur mod influenza (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Løg er en mirakelkur mod influenza
– eller er vi bare for hurtige på “deleknappen”?

Redaktørens klumme - 24. juni 2013

Det har vist sig, at rå løg kan absorbere influenza-virus, på grund af løgs naturlige bakterietiltrækkende effekt. Hvis der altid er rå løg på køkkenbordet, kan hele familien effektivt beskyttes mod såvel forkølelse som influenza.

Denne vejledning cirkulerer flittigt på Internettets Blogs og sociale medier som Facebook – hele forklaringen kan læses i boksen under artiklen – så her er endeligt et simpelt naturligt middel mod de plager, som medicinalindustri og videnskab bare ikke kan få bugt med.

Desuden indeholder vejledningen en advarsel om, at løg er en ren giftmagnet på grund af den nærmest magnetiske bakterietiltrækning – især rå løg – så man må aldrig nogensinde spise løg, der er blevet skåret over eller snittet, og har ligget til næste dag.

 
»I 1919, da influenza dræbte 40 millioner mennesker, var der en læge som kom over til en landmand, hvor alle, til hans overraskelse, var meget sunde. Landmandens kone kone fortalte, at hun havde lagt uskrællede løg i hvert af hjemmets rum. Lægen spurgte om han kunne få et af løgene med, så han kunne studere det under mikroskop. Her fandt han influenza-virus i løget. Det havde naturligvis absorberet bakterier og derfor holdt familien sund.«

Da Deres redaktør første gang så denne vidunderlige metode – velment delt af en FaceBook-ven, så vi alle kan komme forkølelse og influenza effektivt til livs – og læste den igennem, lød det næsten for godt til at være sandt. Nuvel, i vores køkken ligger ofte et halvt råt løg – som min kæreste eller vor unge-pige-i-huset har tilovers og gemt til næste dag – i thai-køkkenet indgår løg nemlig i de fleste retter. Min lille datter og jeg bliver stort set aldrig forkølet, så det passer jo meget godt. Men to af “mine piger” – især kæresten, men også vor unge-pige-i-huset – lider ofte af en forkølelse, og de opholder sig endda nok mere i køkkenet end min datter og jeg gør.

Der er noget modstridende i forklaringen. “Løg absorberer influenza-virus på grund af den naturlige bakterietiltrækkende effekt,” står der, men bakterier og virus er da to vidt forskellige ting? Og selv om nogle vira, bakteriefager, kan reproducerer sig ved hjælp af bakterier, så gælder det mig bekendt ikke for de vira, som medfører forkølelse og influenza. Og så er der advarslen om at løg, især rå, ikke må spises dagen efter. Men det gør vi jo stort set dagligt – og alle husets beboere er altså forsat i live, trods flere års uhæmmet indtagelse af anden-dags-løg.

Når noget lyder for godt til at være sandt – så er det, det ofte.

Jeg spurgte derfor Alister Bredee, om han kendte til dette gode naturlige råd? Alister er vor ekspert-skribent, og hvis nogen kender til naturligt helbredende metoder, så er det ham. Men, nej – dette interessante råd havde han aldrig hørt om. Så er der Google, min næstbedste ven til at svare på gode naturlige råd – og her gemte sig sandelig en ganske acceptabel forklaring:

 
“Doktor Næb fra Rom”.
Lægedragt til beskyttelse mod byldepest, oftest benævnt Den Sorte Død.
(Stik fra 1656)

   

Der er absolut intet videnskabeligt grundlag for denne ammestuehistorie, der kan spores mindst tilbage til 1500-tallet. Dengang – længe før bakterier blev opdaget – mente man, at rå løg beskyttede mod byldepest, som blev spredt af “miasma”, det vil sige “skadelig luft”. Pestbekæmperne i renæssancen gik jo netop rundt med fuglenæb-lignende masker for at beskytte sig mod den dødbringende skadelige luft. Når et hus i datidens London havde været hjemsøgt af pest, blev der lagt skiver af rå løg over hele huset, og de skulle bliver der i mindst 10 dage efter den sidste beboer var død, forklarer Lee Pearson i bogen Elizabethans at Home (Stanford University Press, 1957). Antagelsen om, at løg kan rense luft ved at absorbere skadelige lugte, kan for øvrigt spores helt tilbage til oldtiden.

 
Afskårne løg indeholder enzymer, der hæmmer vækst af bakterier.
(Foto: Lali Masriera)

   

Og så er der advarslen om, at afskårne løg fra i går er dødsensfarlige. »Løg er på ingen måde en magnet for bakterier,« ifølge Joe Schwarcz, videnskabs-skribent og direktør for McGill Universitetets kontor for videnskab. Han forklarer videre: »Det er ikke løg, der er farlige – det er måden du håndterer dem. Faktisk indeholder afskårne løg enzymer, der hæmmer væksten af bakterier. Løg kan blive forurenet under håndtering, men der er intet, som gør dem selv mere modtagelige for bakteriel vækst eller fordærv, end nogen anden rå grøntsag. Så medmindre du har skåret dine løg på et forurenet skærebræt, eller håndteret dem med beskidte hænder, så kan du kan trygt lægge dem i en plastikpose, og opbevare dem uden nogen risiko for bakteriel forurening.«

Denne løg(ne)-historie har cirkuleret siden midten af 2008 i forskellige versioner. Den tidligste udgave tilskrives madskribenten Zola Gorgon, a.k.a. Sarah McCann. Det skal for en god ordens skyld tilføjes, at det derimod er korrekt at hunde – og mange andre dyr – ikke kan tåle løg (se nederst i historien i boksen under artiklen).

Så nogen gange er vi nok lidt for ukritisk hurtige på “deleknappen”.

Det mest uhyggelige ved dele-trenden er imidlertid denne teoretiske mulighed: Hvis du har tre venner, som deler dit opslag i løbet af et kvarter; og hver af disse tre venner har tre andre venner, som også deler dit opslag i løbet af et kvarter; og hver af disse venners venner har yderligere tre venner, som hver deler opslaget i løbet af et kvarter – og så videre – så vil hele verdens befolkning have set dit opslag i løbet af lidt mere end fem timer!

En anden beretning som deles flittigt er historien om, at bagepulver – Baking Soda – kan helbrede kræft. Den har jeg opfordret Alister til at skrive lidt om.
   

LØG - GIFTIGE
Læs til SLUTNINGEN

I 1919, da influenza dræbte 40 millioner mennesker, var der en læge, som besøgte de mange landmænd for at se, om han kunne hjælpe dem med at bekæmpe influenzaen...
Mange af landmændene og deres familier havde pådraget sig den, og mange var døde.

Lægen kom over til en landmand, hvor alle, til hans overraskelse, var meget sunde. Da lægen spurgte, hvad landmanden gjorde til forskel fra andre, svarede hans kone, at hun havde lagt uskrællede løg i en skål i hvert af hjemmets rum (sandsynligvis kun to værelser dengang). Lægen kunne knap tro på det, og spurgte om han kunne få et af løgene med, så han kunne studere det under sit mikroskop. Konen gav ham et, og da han senere studerede det i mikroskopet, fandt han influenza-virus i løget. Det havde naturligvis absorberet bakterier og derfor holdt familien sund.

Jeg hørte denne historie fra min frisør. Hun sagde, at for flere år siden, blev mange af hendes medarbejdere ramt af influenza, og ligeså mange af hendes kunder. Det følgende år placerede hun flere skåle med løg rundt om i salonen. Til hendes store overraskelse blev ingen af hendes personale syge. Det fungerer. Prøv det og se hvad der sker. Vi gjorde det sidste år, og vi fik aldrig influenza.

Nu er der en PS til dette, for jeg sendte det til en ven i Oregon, der jævnligt bidrager med materiale til mig angående sundhedsspørgsmål. Hun svarede med denne meget interessante erfaring om løg:

Tak for påmindelsen. Jeg kender ikke til landmandens historie...  men jeg ved, at jeg fik lungebetændelse, og overflødigt at sige, at jeg var meget syg...  Jeg stødte på en artikel, der sagde at man skulle skære begge ender af på et løg, sætte det ind i en tom krukke, og placer krukken ved siden af den syge patient natten over. I artiklen stod der, at løget ville være sort om morgen af bakterier...  og ganske rigtigt, lige nøjagtigt sådan var det... løget var fyldt med skidt, og jeg begyndte at føle mig bedre.

En anden ting jeg læste i artiklen var, at løg og hvidløg placeret rundt i lokalet i sin tid reddede mange fra den sorte pest. Løg har stærke antibakterielle, antiseptiske egenskaber.

Dette er en anden bemærkning. Masser af gange, når vi har maveproblemer, ved vi ikke hvad det skyldes. Måske er det løg, der har skylden. Løg absorberer bakterier, og det er årsagen til, at de er så gode til at forhindre os i at få forkølelse og influenza, og det er netop grunden til, vi ikke bør spise løg, der har ligget et stykke tid efter, de er blevet skåret op.

TILOVERSBLEVNE LØG ER GIFTIGE

Jeg havde det vidunderlige privilegium at være på turné med Mullins Food Products, skaberne af mayonnaise. Spørgsmål om madforgiftning kom op, og jeg vil fortælle det, som jeg har lært fra en kemiker.

Ed, vores tour- guide, er fødevare kemi guru. Under turnéen var der nogen, der spurgte, om man virkelig skal bekymre sig om mayonnaise. Folk er altid bange for, at mayonnaise vil blive fordærvet. Eds svar vil overraske dig. Ed sagde, at al kommercielt fremstillet mayonnaise er fuldstændigt sikker.

»Mayonnaise behøver ikke engang at være nedkølet. Den tager ikke skade af at blive kølet ned, men det er egentlig ikke nødvendigt.« Han forklarede, at pH-værdien i mayonnaise er fastsat til et punkt, hvor bakterier ikke kan overleve i miljøet. Han talte om sommerens picnic, skålen med kartoffelsalat på bordet, og hvordan vi alle bebrejder mayonnaisen, når nogen bliver syge.

Ed sagde, at når en madforgiftning bliver rapporteret, så er det første embedsmændene altid kigger efter, om “ofret” har spist løg, og hvor disse løg kom fra (for eksempel rå løg i kartoffelsalat)? Ed forklarede, det er ikke mayonnaisen (så længe det ikke er hjemmelavet mayonnaise), der ødelægges i sommervarmen. Det er højst sandsynligt løgene, og hvis ikke det er løgene, så er det kartoflerne.

Han forklarede, at løgene er en kæmpe magnet for bakterier, især de rå løg. Du bør aldrig planlægger at gemme en portion snittede rå løg..  Han sagde,  at de ikke engang er sikre, selv om du opbevarer dem i en lynlås plastikpose og lægger dem i køleskabet.

De er allerede forurenede ved blot at blive skåret op og snittet. De kan være farlige for dig (vær især opmærksom på det, hvis du for eksempel spiser hotdogs fra en pølsevogn). Ed sagde, at tager du et tiloversbleven løg, og varmer det op ved at stege det som en sindssyg, så du vil sandsynligvis være okay, men hvis du skiver det, og bruger det råt i din sandwich, så du beder du selv om problemer. Både løg, og den fugtige kartoffel i en kartoffel salat, tiltrækker bakterier, der formerer sig hurtigere end i nogen kommerciel mayonnaise – den vil endda begynde at nedbryde bakterierne.

Desuden bør hunde aldrig spise løg. Deres mavers stofskifte kan ikke nedbryde løg.

Husk det er farligt at skære et løg op, og først tilberede det næste dag. Det er meget giftigt. I løbet af en enkelt nat skaber det giftige bakterier, der kan forårsage uønskede maveinfektioner på grund af overskydende galde sekreter, og endda madforgiftning.

Venligst videregiv dette til alle du har kærlighed og omsorg for.
Tak, Marcia Carter

Kilde: Nude Food, Facebook

Links: 

Relaterede artikler: 

Interessante links: 
Hvidløg hæmmer genstridige bakteriestammer (Københavns Universitet 18-02-2014)
Hvidløg indeholder et stof, som er særdeles effektivt i mødet med selv hårdføre bakteriestammer. En ung forsker på Københavns Universitet forsvarer nu sin ph.d.-afhandling om den ildelugtende plantes positive egenskaber.

Illustrationer: 
I vores køkken ligger ofte et halvt råt løg, © 2013, Per Meistrup 
“Doctor Beak from Rome”, stik fra 1656 (Public Domain)
Cortando cebolla, © 2007, Lali Masriera, Barcelona (Wikipedia CC-2.0)


Home > Redaktørens klumme > juni 2013
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.