Den sidste olie? (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Den sidste olie ?

Redaktørens leder-klumme - september 2001

Siden forsommeren har olierne været nede og oppe igen på butikshylderne.

Først var det sololierne der fik en tur, på mistanke om at de kunne indeholde kræftfremkaldende stoffer. Næsten alle forsvandt fra hylderne lige på det tidspunkt, hvor vi ellers bliver opfordret til at bruge dem - for at undgå kræft. De fleste kom dog tilbage igen.

Så kom turen til olivenolierne - først de billige typer med henstilling til forbrugerne om kun at købe jomfruolie - men på en norsk mistanke om at også enkelte af disse muligvis kunne være kræftfremkaldende, måtte også mange jomfruolier en tur ned af butikshylderne.

Selv om man som forbruger kan blive noget forvirret over hvad man nu kan bruge uden at udsætte sig for en unødvendig sundhedsrisiko, så er det en god holdning at lade tvivlen komme os til gode. Bravo til de ministre, direktorater og råd, der for os forbrugeres sundhed slår så konsekvent til efter parolen, hellere forebygge end at helbrede.

Men desværre - her hører al sund fornuft tilsyneladende op.

Miljøministeren, som jo ellers giver indtryk af ansvarlighed og et sobert arbejde i folkesundhedens interesse, bukker under for lobbyisme og tillader muligvis kræftfremkaldende sprøjtemidler på kartofler til chips-produktion - uden mærkning eller oplysning til os forbrugere om en eventuel risiko.

Vi er jo heldigvis blevet tudet ørerne fulde om ernæringsrigtig og sund kost så den ansvarsbevidste forbruger ved, at disse produkter ofte falder indenfor kategorien "Junk-food". Forbruget af "franske kartofler" må åbenbart være så begrænset, at ministeren ikke anså det for nødvendigt at lade mistanken munde ud i en advarsel.

Som ansvarsbevidst forbruger ved vi derfor også, at vi skal begrænse indtagelsen af animalsk fedt og i stedet anvende vegetabilsk. Men så forklarer en ernæringsekspert i landsdækkende TV, at en uhyggelig lang række fødevarer med vegetabilsk fedt indeholder de såkaldte transfedtsyrer, alt det værste overhovedet i fedtstoffer. Blot man indtager 100 gram af disse fødevarer, overstiger man grænsen for for hvad der er direkte sundhedsskadeligt - på lige fod med at være storryger. Og måske endnu værre - disse transfedtsyrer kan sagtens erstattes af andet risikofrit fedt - industrien anvender dem blot på grund af lav pris.

Hvorfor skal disse produkter så ikke en tur ned fra hylderne - eller i det mindste mærkes på lige fod med tobak som "Yderst sundhedsskadeligt"?

Uha, hvor er konsekvensen henne? - Tilsyneladende er det efter myndighedernes opfattelse langt farligere at få sit daglige vitamintilskud.


Læs også artiklerne: 
Aspartam - den søde fare af Helle Joan Hansen (NLP terapeut)
Hvem har galskaben af Joan Schroeder (healer)
Vitaminlovene af Carsten Vagn Hansen (læge og sundhedskonsulent)

Link: 
Fedtstof Guide
- hvordan man skelner mellem essentielle og farlige fedtstoffer


Home > Redaktørens klumme > September 2001
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.