Fire “alternative år” (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Fire ‘alternative‘ år

Redaktørens leder-klumme - juni 2003

Fire år er forløbet siden alternativinfo så dagens lys. Vort første mål dengang var at opnå 100 besøgende om dagen på websitet. Hvis vi kunne få det i løbet af et årstid, mente vi der var interesse nok for en portal, hvor formålet er at udbrede kendskabet til og samle viden og information om naturlig sundhed og alternativ behandling, samt det lidt mere ukendte i sandsynlighedens grænseland.

Vi må i dag erkende at interessen er til stede - alternativinfo er blevet en succes med over 20.000 besøgende om måneden. Også det faktum at der er kommet flere kopier af vores idé ud på nettet viser, at der er behov for et alternativ til det "etablerede sundhedsvæsen".

Naturlig forebyggelse af sygdom har været kendt gennem årtusinder - det er kun den seneste tid, den er blevet "alternativ". Så set ud fra dette aspekt er det snarere den "syntetiske natur-medicin" og den "moderne lægekunst" der er en alternativ symptombehandlings metode.

Dette "alternativ" er nu som sådan udmærket i mange tilfælde, når det drejer sig om en akut lindring af markante symptomer. Som udgangspunkt drejer det sig om at gøre patienten symptomfri i det moderne sundhedssystem - men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med helbredelse.

Det er imidlertid meget positivt og gavnligt at vi har udviklet en medicin- og lægekunst, der kan afhjælpe akutte symptomer som ellers ville være dødbringende. Men når man er kommet forbi overlevelsesfasen, så er det årsagen til symptomerne der skal fokuseres på.

Denne forskel mellem den nye lægekunst, vi kun har anvendt i et kort tidsrum, og den gamle, som vi har brugt i årtusinder og i dag kalder for alternativ, er f.eks. ofte årsag til misforståelser mellem Vestens moderne videnskab og Østens naturbehandlere. Et eksempel kan være noget så banalt som kronisk hovedpine eller migræne. Den "nye lægekunst" tilbyder smertelindring - vi tager f.eks. en håndfuld hovedpinepiller - mens man i "den gamle" vil behandle årsagen, for eksempel med akupunktur eller lignende behandling rette op på den ubalance der er opstået. Manglende årsagsbehandling kan fastholde en patient i et unødvendigt og bivirkningsfuldt medicinforbrug. Det ser vi desværre alt for mange eksempler på, endda hvor medicinforbruget øges med ny medicin til at lindre på bivirknings symptomerne - som igen lindres med en tredje, osv.

Med den stærkt stigende belastning af vort moderne sundhedssystem og stadigt større forbrug af medicin har vi simpelt ikke råd til at fortsætte. Den "moderne lægekunst" har som sådan spillet fallit og "den gamle" er ikke nødvendigvis stærk nok til en akut overlevelsesbehandling.

Løsningen må derfor være en integration af begge metoder, hvor der fokuseres på helhed frem for alene symptombehandling.

Heldigvis er der en begyndende holistisk forståelse indenfor det moderne sundhedsvæsen - men der er lang vej endnu. Der skal både ske en holdningsændring indenfor det moderne sundhedsvæsen såvel som hos alle os i den "brede befolkning", hvor vores moderne livsstil accelererer en lang række helt unødvendige symptomer som allergi, fedme, for højt blodtryk osv.


Ordet holisme kommer fra græsk og betyder helhedslære. Hermed menes, at komplekse fænomener udgør en helhed, som ikke kan analyseres ved at udstykke helheden i enkeltdele.
 
Læs også artiklerne: 
8 uger med Lene Hansson (skribent og kostvejleder)
For højt blodtryk - hypertension af Carsten Vagn-Hansen (læge og sundhedskonsulent)

Se også: 
Hvad er holisme 
Hvem var Hippokrates 

 


Home > Redaktørens klumme > Juni 2003
01-12-2021

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2024, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.