Allergier kan behandles med simpel akupressur (alternativinfo)  
alternativinfo
Søg  |  Menu  ≡ 
 

    Følg os på Facebook 

Annonce


Alternativinfo er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.

Allergier kan behandles hurtigt
med en simpel akupressur teknik

Af Alister Bredee, helse-forfatter, terapeut og instruktør
Publiceret alternativinfo: 03-08-2012


Akupunktøren Tapas Flemming viser ‘TAT-stillingen’, akupressur der blandt andet kan anvendes til at eliminere allergi.
Akupunktøren Tapas Flemming viser ‘TAT-stillingen’, akupressur der blandt andet kan anvendes til at eliminere allergi.
   

TAT er en effektiv, hurtig og smertefri metode til at påvirke adfærdsændringer. Det sker ved at ændre negative følelser, tidligere traumer, begrænsende overbevisninger og fysiske symptomer.

Det er en metoder, der ofte giver resultater, når alt andet er slået fejl. Du skylder dig selv, at lære metoden lidt nærmere at kende - den er nemlig en af de mest effektive adfærdsændrings-terapier der findes.

Det er den californiske akupunktør, Tapas Fleming, der har udviklet TAT, som er en forkortelse for Tapas Akupressur Teknik. Teknikken er baseret på den såkaldte klassiske kinesiske medicin og indebærer, at man holder på visse akupunkturpunkter, mens man fokuserer på problemet, som skal behandles.

TAT-metoden opstod for få år siden, da fokus for Tapas‘ praksis var behandling af allergier. Den gang benyttede hun en behandlingsmetode kaldet NAET, udtænkt af Dr.Devi Nambudripad.

Metoden forudsatte, at patienten skulle undgå allergen i et tidsrum af 24 timer efter behandlingen. I mange tilfælde fungerede det fint, men var der tale om alvorlig allergi, kunne det medføre, at personen blev begrænset til et vand-og-brød mad-program i en hel dag efter behandling.

Det kan være ganske belastende, især for børn. En eftermiddag under en pause med patient-behandlingerne, fik hun en vision om at bruge ‘UB 1’ (Urin-Blæren 1) til at løse dilemmaet.

UB 1 eller ‘Eyes Bright’ er et akupunktur punkt på kanten af det indre øje, der hvor øjet støder op til næsen.

Shiva figur med »det tredje øje« fra Siam Reap i Cambodia. (Musée Guimet, Paris.)
Shiva figur med »det tredje øje« fra Siam Reap i Cambodia. (Musée Guimet, Paris.)
   

Hun fandt ud af, at hvis hun brugte dette punkt sammen med ‘det tredje øje’ (chakrapunkt på panden) og occipital ridge (se faktaboks) på bagsiden af hovedet, desensibiliserede hendes patienter deres allergi og kunne vende tilbage til en normal kost, så snart de kom hjem.

Dette overvandt hele det stressende problem med med at undgå visse fødevarer i 24 timer.

Yderligere opdagede hun, at det ikke var nødvendigt at bruge nåle i disse punkter, men derimod blot trykke på dem, mens klienten tænkte på det reaktive stof - det var tilstrækkelig til at skabe den nødvendige forandring.

Så faldt hun over noget helt andet, der kom til at tage TAT-protokollen uden for området af allergi behandling og placere den i et langt bredere anvendelsesområde.

Tapas arbejdede med en klient, som havde overfølsomhed for salt. Under behandlingen viste det sig, at klienten var blevet seksuelt misbrugt som barn. Misbruget fandt hver gang sted i en bar og efter gerningsmanden var færdig med sit forehavende, gav han den lille pige en pakke kartoffel-chips.

Kartoffel-chips, eller chips i det hele taget, er meget salte. Når Tapas anvendte sin nye teknik, forsvandt ikke blot patientens allergi, men også de tilgrundliggende traumer for misbrug. Nu forstod hun, at TAT var en fremragende metode til behandling af traumer samt mange andre ting.

Behandlingen forudsætter, at klienten med begge hænder holde på de punkter, der kaldes Tapas pose eller Tapas-stillingen. Behandleren beder klienten om at fokusere på problemet og fastholde hænderne i Tapas-stillingen i cirka et minut.

Dette gentages gennem syv trin. Teknikken lyder utroligt enkel, men effekten er gennemgribende.

Tapas Flemming: »Tanker er ægte, med ægte energi. Hvis disse tanker undertrykkes, så skaber de negative energi mønstre, der påvirker liv og helbred.«
Tapas Flemming: »Tanker er ægte, med ægte energi. Hvis disse tanker undertrykkes, så skaber de negative energi mønstre, der påvirker liv og helbred.«
   

Tapas fortæller os: »Tanker er ægte, med ægte energi. Hvis disse tanker undertrykkes, så skaber de negative energi mønstre, der påvirker liv og helbred.

I kinesisk medicin, arnestedet for akupunktur, er energi-blokeringer den dybereliggende årsag til sygdomme. Tænk på disse strukturer som dæmninger i en flod. Over dæmningen ligger en stor mængde vand og under den, er en enkel sivende strøm.

Akupunktur virker, fordi du placerer en lille elektrisk ladning ved hjælp af en metal nål, enten under eller over dæmningen, og det er som om en eksplosion ophæver blokeringen og får energien til at flyde frit. Og derved bliver balancen genoprettet.

Traumer og negative følelser er lidt ligesom sådan en dæmning. På den ene side er du og på den anden side er dine negative oplevelser. Resultatet er en blokering. Takket være TAT kan vi frigøre forhindringen ved et indgreb med denne teknik. Det giver os en mulighed for at se over dæmningen, hvis vi har lyst.

Dette nye perspektiv giver dig mulighed for at se begivenheden i et andet lys, og det vil altid ændre den, på en eller anden måde. Når man udfører TAT-stillingen integreres tidligere ubehagelige erindringer og bringes i fred og harmoni. I Tao er dette balancen og fra et punkt i balance, opnår vi helbredelse og ultimativt velvære,« forklarer Tapas Flemming.

Denne balance er essensen af adfærdsændrende terapi.

 

Occipital ridge er en region på bagsiden af hovedet, der hvor det nederste af kraniet er forbundet med rygsøjlen.
Occipital ridge
I Karanio Sakral Terapi, udfører en uddannet massør såkaldt Occipital Cranial Release Technique med let massage på centrale punkter omkring kraniet, afsluttende med mindst 10 minutter i området occipital ridge. Massagen bruges til at fremkalde afslapning og lavere stressniveau. Ved at udføre disse små manipulationer, bliver hjernens fokusering forbedret og massagen kan hurtigt medføre en gennemtrængende dyb afslapningsfølelse hos klienten.

Kilde: eHow Health.

 

 


Alister BredeeAlister Bredee
var forfatter, terapeut og instruktør indenfor helse og sundhed. Han var grundlægger af A.M.B.I.T.-teknikken, der er en meridian baseret terapi, som bruges til at eliminere negative følelser. Det er en holistisk healings teknik, hvor der arbejdes med såvel krop, som sind og ånd.
Alister Brede gik bort den 2. marts, 2021.

Alister Bredee skrev bøgerne
»Energy Essence & Attractor Fields«,
»Full Circle«
og
»A Cat has Nine Lives«.

 


I Danmark kan TAT (Tapas Acupressure Technique) indgå hos nogle af Tankefelt terapi behandlerne.

Se også:
Hvad er akupressur? 

Læs mere:
About Tapas Flemming and TAT
(TATLife, eng.) 

How to do TAT - Danish

(gratis eBog om TAT på dansk)


Tapas Acupressure Technique

(Wikipedia, eng.)

Externe Links: 
How to Massage With the Occipital Cranial Release Technique 
(eHow Health, eng.)

Third eye
(Wikipedia, eng.)

Foto: 
Tapas Flemming (pressefotos).
Occipital ridge, Wikimedia Commons, Public domain.
Det tredje øje, Shiva figur fra Siam Reap, Cambodia, Wikimedia Commons, Public domain.


Home > Artikler > Allergier kan behandles hurtigt med en simpel akupressur teknik
27-01-2022

 

Annonce
Alternativinfo
Kontakt os
Sitemap
Alternativinfo er udgivet af PMP Group
i samarbejde med Power Media Production ApS.
© 1999-2023, alle rettigheder forbeholdes.
Vi gemmer ingen data.
Vi anvender kun nødvendige cookies.
Tredjepart cookies kan blive anvendt af Google annoncer, YouTube video og AddThis knapper.
Web-design © PMP Group - version: 24-01-2022.